Kurum Adı : Belediye Anaokulu
WEB Adresi : http://belediyeanaokulu.meb.k12.tr
Adres : BEŞYOL MAH. İNÖNÜ CAD. TELSİZLER MEVKİİ NO11 KÜÇÜKÇEKMECE İSTANBUL

VİZYON
Çocuk eğitiminde; evrensel standartlarda, sürdürülebilir eğitim politikalarıyla, aileler ile işbirliği içinde, yakın çevre ve sosyal olanakları en üst düzeyde değerlendiren katılımcı, öncü ve yenilikçi bir erken çocukluk eğitim merkezi olmaktır.

MİSYON
Türk Milli Eğitim Sistemi´nin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda fırsat eşitliğini temel alarak, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; farklılıklara saygı duyan, sorumluluk ve öz kontrol sahibi; yaratıcı ve duyarlı, kendini ve insanları seven, analitik ve bağımsız düşünebilen, olumlu iletişim becerilerine ve birlikte yaşama kültürüne sahip, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR
BAŞARILARIMIZ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 1-İstanbul MEM Eğitimde İyi Öğrenekler Bayrağı, (2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı Gezici Anaokulu Projesi, 2012-2013 Eğitim- Öğretim Yılı Duvarsız Okulumuz , 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Okul-Aile İşbirliği Modeli) 2-Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler (2005 Gezici Anaokulu Projesi, 2010 Oyuncak Kütüphanesi, 2011 İnteraktif Hikaye Okuma, 2013 Duvarsız Okulumuz) 3-2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı TKY Ekip Kategorisinde Anaokulları Bazında İlçe Birinciliği ---------------------------- KONGRE VE FUARLARA KATILIM------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 1-2005 AÇEV Okulöncesi Eğitim Modelleri Sözlü Sunum (Ankara) 2-2007 UNICEF 26 Ülke Temsilcilerine Sözlü Sunum-Gezici Anaokulu (İstanbul) 3-2008 Gezici Anaokulu Sözlü Sunum (Hollanda) 4-2011 Uluslararası Okulöncesi Eğitim Kongresi Oyuncak Kütüphanesi & Oyun Odası Sözlü Sunum (İstanbul) 5-2013 İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Okulöncesi Eğitimde Alternatif Eğitim Modelleri Sözlü Sunum (İzmir) 6-2014 Dünya Oyun Kongresi (IPA) Duvarsız Okulumuz ve Gezici Anaokulu Proje Sunumu (Poster) (İstanbul) 7-2014 Educashow Eğitim Fuarı Okulöncesi Eğitimde Okul-Aile İşbirliği Modeli Sözlü Sunum (İstanbul)------------------------------------------------------------- PROJELERİMİZ--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -Gezici Anaokulu Projesi: İlk pilot uygulama 1996 yılında Küçükçekmece Belediyesi´nin desteğiyle okulumuzda başlatılmıştır. Gezici Anaokulu Projesi (2 otobüs) başarıyla sürdürülmektedir. -Hiçbir Çocuk Geride Kalmasın Projesi: Oyuncak Kütüphanesi & Oyun Odası, Hollanda Hükümeti ile Bakanlığımız arasında 2009 yılından bugüne devam etmektedir. -Aileler İçin Temel Eğitim Programı (AİTEP) Projesi: MEB tarafından UNİCEF desteğiyle hazırlanan proje 2007 yılından bugüne okulumuzda sürdürülmektedir. -Aile Katılım Uygulamaları: Göster Anlat Çalışması, Şapka Yapımı Uygulaması, Uçurtma Yapımı Uygulaması-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Okulumuz, bünyesindeki uygulamalarla dikkat çekici bir örnek oluşturmakta, bu nedenle uygulamalarımızı yerinde görmek amacıyla ulusal ve uluslararası eğitimciler,yerel yöneticiler,okul kurucuları, proje uzmanları ve akademisyenler sıklıkla okulumuzu ziyaret etmektedirler. Başarılı örneklerimiz yerel, ulusal ve uluslararası basında yer almış, proje uygulamalarımız TV de yayınlanmıştır. Öğretmenler arasında sosyal, kültürel faaliyetler düzenlenmekte olup, okulumuz öğretmenleri İlçemiz Voleybol Turnuvasında Centilmenlik Ödülü almıştır.Ayrıca öğretmenlerimiz İlçemiz Dragon Bot Yarışmasında okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.

Öğretmen Sayısı : 34
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 39
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:00 - 18:00
Derslik Sayısı : 19 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Klima

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Küçükçekmece Beşyol Mahallesi
Ulaşım : Metrobüs Beşyol durağında inilerek Florya yönüne doğru Çamlıbel sokaktan girilir. Okulumuz sokağın bitiminde yer almaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : BEŞYOL MAH. İNÖNÜ CAD. TELSİZLER MEVKİİ NO11 SEFAKÖY KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ