OKULUMUZ

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1995 yılında M.E.B. Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü, Küçükçekmece Belediyesi, Unicef işbirliğiyle prefabrik binada eğitim öğretime başlamıştır. Yapının ihtiyacı karşılamaması nedeniyle 2007 yılında okulun yeniden yaptırılması amacıyla çalışmalara başlanmıştır. Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin ilk Duvarsız Anaokulu’nda  2012 Şubat ayında eğitime başlanmıştır.

Duvarsız okulumuz; eğitim alanlarının, duvarlarla bölünmeyerek, farklı yaş gruplarının (3-4-5 yaş) birbirleriyle etkileşime girebildikleri ve özgürce alanın tamamını kullanabildikleri alternatif bir eğitim ortamıdır. Amacımız, bu ortamda çocuklara plan yapma, karar verme, seçim yapma, sıralama, önceliklendirme gibi becerileri kazandırarak etkin öğrenmelerini desteklemek ve iç disiplinlerini de geliştirebilecekleri bir ortam sağlamaktır. Girişimciliğe, gözlem yapmaya, neden sonuç ilişkisi kurmaya teşvik eden zengin bir eğitim alanı sunmaktır.

Okulumuz kapalı alanı 2740 metrekareden oluşmaktadır. Bahçe alanı 1600 metrekaredir.                Bodrum katında; yemekhane, mutfak, çok amaçlı salon, drama atölyesi, müzik atölyesi, konferans salonu, evde yaşam atölyesi, çocuk mutfağı, mescit yer almaktadır.

 Zemin katta 8 açık sınıf, robotik kodlama(fetemm)atölyesi,ahşap-marangoz atölyesi, idari oda, rehberlik servisi,kış bahçesi,revir,veli bekleme salonu ve lavabolar bulunmaktadır. Zemin katta yer alan Kış Bahçesi çocukların sebze ve meyve yetiştirebilmeleri amacıyla tasarlanmıştır.

Üst katta 6 açık sınıf, akıl zekâ oyunları ve satranç atölyesi, uçak merkezi, sanat atölyesi, jimnastik atölyesi, ilköğretime hazırlık sınıfı, idari odalar, öğretmenler odası, toplantı odası ve lavabolar yer almaktadır.

Okulumuzda Gezici Anaokulu Projesinde dezavantajlı mahallelerde ücretsiz okul öncesi eğitim verilmektedir. Okulumuzda özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılarak kayıtları önceliği tanınmaktadır.

Okul öncesi eğitimi bölgemizde yaygınlaştırmak ve güçlendirmek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi